Lansare de carte „Povești din miezul Pământului”, Magda Ștefana
On 10 septembrie 2020 | 0 Comments

Apărută la editura Floare de Iris, cartea Povești din miezul Pământului a fost lansată pe 10 septembrie, la București, într-un cadru cum altfel decât… de poveste. Pe terasa uneia dintre ceainăriile bucureștene, alături de oameni dragi, autoarea Magda Ștefana a vorbit despre experiența și provocările scrierii acestei cărți. Zoia Zărnescu și Cristina Bărănescu au vorbit despre experiența de a citi cartea și despre cum poveștile din miezul Pământului le-au atins sufletul.

„Cum poți împiedica o picătură de apă să se evapore?” Magda a folosit această întrebare-metaforă din tradiția Zen atunci când a descris cartea și procesul scrierii și publicării ei. Cei prezenți au fost provocați de această întrebare și au oferit variantele lor de răspuns. Ca să întregească metafora, Magda a oferit și răspunsul care vine din aceeași tradiție: „O iei și o arunci în ocean.”

Cartea pe care Magda a publicat-o este o astfel de picătură, care, iată, și-a găsit locul ei în oceanul creativității asumate și puse pe hârtie, spre folosul și încântarea celor chemați să o citească.

În continuarea acestei lansări, Magda a inițiat un proiect în care citește live pe Facebook, de patru ori pe săptămână, din cartea Povești din miezul Pământului.

 

Leave a reply