Cum a apărut Editura Floare de Iris

Editura Floare de Iris este un proiect al Centrului Cultural International și a apărut ca o continuare firească a activităților de promovare a culturii desfășurate în cadrul asociației noastre. Albumele de artă închid frumos buclele deschise prin expozițiile, spectacolele, evenimentele multiculturale organizate, iar serile culturale își găsesc natural continuarea în tipărirea unor volume de poezie sau proză contemporană.

Cărțile rămân, până, forma de cultură cea mai accesibilă și populară la orice vârstă, și pentru toate gusturile și domeniile cunoașterii. Prin urmare, în activitatea Centrului Cultural Internațional, Editura Floare de Iris va completa frumos celelalte forme prin care ne propunem să aducem cultura, artele vizuale, literatura, muzica mai apropape de publicul iubitor de frumos.

Editura Floare de Iris este, totodată, împlinirea unui vis îndelungat al fondatorului Centrului Cultural International, Irina Vasilescu, care își declară deschis dragostea pentru cartea tipărită, pentru mirosul de cerneală proaspătă, pentru bucuria inegalabilă pe care o simți când răsfoiești o carte nou㸠pentru aventura inefabilă care se ascunde de fiecare dată între coperțile unui nou volum.

Într-o perioadă în care modificarea mentalităților către spiritualitate și preocupări mai apropiate sufletului este deja vizibilă și interesul pentru cultura din ce în ce mai viu, Editura Floare de Iris este un semn de normalitate și un salut optimist și ferm către Creatorii de noi lumi, fie ei scriitori, poeți, traducători, artiști plastici, fotografi, graficieni, meșteri tradiționali sau, simple spus, creatori și iubitori de frumos.

Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imaginaţii. 

– Mihai Eminescu

NOUTĂȚI
Irina Vasilescu No avatar Autor, Life&business Coach
" În esență Editura Floare de Iris este puntea de legătură între creatori și publicul doritor de lectură, exact în același fel în care Centrul Cultural Internațional este puntea de legătură și comunicare între diferite culturi și națiuni. "

Ce își propune Editura Floare de Iris

Editura Floare de Iris își propune să abordeze cât mai multe domenii de interes: beletristică, artă, dezvoltare personal㸠știință, carte pentru copii, precum și un domeniu drag nouă: autori – copiii, un proiect prin care ne dorim să redeschidem apetitul copiilor si tinerilor către lectura, provocându-i și încurajându-i să devină ei înșiși autori.

Formatele abordate sunt cel tipărit, audiobook și e-book, adică toate formele contemporane prin care o CARTE poate ajunge de la autor la cititori.

În esență Editura Floare de Iris este PUNTEA DE LEGATURA între CREATORI și publicul doritor de lectură, exact în același fel în care Centrul Cultural Internațional este puntea de legătură și comunicare între diferite culturi și națiuni.

Tocmai de aceea, Editura Floare de Iris își dorește a fi o “Casă a cărții” pentru creatori români și străini, iar titlurile publicate de autorii români să devin㸠prin traducere și distribuție internațional㸠ambasadori autentici ai culturii române în lumea largă.

– Irina Vasilescu

Echipa noastră
No author avatar
Irina Vasilescu
Autor, Life&business coach, trainer, antreprenor și profesor de limbi străine
No author avatar
Elena Chirila
Redactor sef
No author avatar
Marius Ursachi Hanganu
Comenzi on-line, Logistică